Taal wijzigen

Renovatie van uw scheepsdek

Is uw scheepsdek toe aan een renovatie? Dan is een kunststof teakdek een duurzame keus. Wij geven u graag advies over de kleurmogelijkheden en de te nemen stappen. Topdek is […]

Kunststof teak panelen

Is uw scheepsdek toe aan een renovatie? Dan is een kunststof teakdek een duurzame keus. Wij geven u graag advies over de kleurmogelijkheden en de te nemen stappen.

Topdek is importeur en distributeur van hoogwaardig 2G kunststof teak. Wij hebben zelf geen werkplaats om scheepsdekken te voorzien van nieuw dekmateriaal. Daarom werken wij samen met lokale dealers en internationale dealers. Deze vakmensen hebben ervaring met scheepsbouw en beschikken over het juiste gereedschap en de kennis om Topdek kunststof teak te monteren. Op onze dealer-pagina vindt u alle adressen.

Onderhoudsvrij dek na renovatie met Topdek kunststof teak

Vanwege de positieve eigenschappen en prijs wordt bij renovatie van een teakhouten dek vaak gekozen voor de synthetische variant.

Een Topdek 2G kunststof teakdek biedt u veel voordelen:

 • U hoeft het dek niet in de olie te zetten of te behandelen met anti-slip verf;
 • Uw dek is langdurig beschermd tegen vuil, als u in het begin van het seizoen Topdek Sealer aanbrengt;
 • Dagelijkse vlekken verwijdert u eenvoudig met Topdek Cleaner;
 • Beschadigingen zijn makkelijk te herstellen;
 • Het PVC-materiaal is niet alleen UV-en zeewaterbestendig, maar ook resistent tegen algengroei;
 • Een kunststof teakdek is in vergelijking met een traditioneel teakhouten dek lichter van gewicht, hetgeen een besparing op brandstof kan opleveren.

Bepaal de kleur voor de renovatie van uw scheepsdek

Op de website treft u een overzicht aan van de kleuren van onze kunststof planken en voegen. U kunt kiezen uit twaalf kleurcombinaties:

Topdek 2G kleuren 2023

 • Teak: Deze kleur komt overeen met de warme kleur van nieuw teakhout. De planken worden geleverd met een zwarte of crème voeg;
 • Seasoned: Dit is de natuurlijke uitstraling van teakhout in een lichtere tint dan onze teak versie. De kleur is verkrijgbaar met een zwarte, grijze of crème voeg;
 • Weathered: De kleur van een teakdek dat heeft blootgestaan aan verschillende weersomstandigheden. Verkrijgbaar met een zwarte en grijze voeg;
 • Sun Bleached: Met deze teak kleur lijkt het of je dek door de zon is gebleekt. Hij is verkrijgbaar met een zwarte voeg;
 • Maple: Een mooie frisse houttint met natuurlijke uitstraling, voorzien van een zwarte voeg;
 • Silver: De zilvergrijze kleur met zwarte voeg is een perfecte combinatie voor een zwarte boot;
 • Charcoal: Deze donkergrijze tint geeft je boot een unieke uitstraling. De planken hebben een zwarte voeg;
 • Black: Met de zwarte kleur voorzien van grijze voeg krijgt het dek een donkere uitstraling, hetgeen een spannend contrast kan geven met felle kleuren.

Let op: De kleur op uw beeldscherm komt niet altijd overeen met de echte kleur van het materiaal. Vraag daarom altijd een sample.

Welke kleur het meest geschikt is voor uw boot hangt af niet alleen af van de kleur van uw boot, maar ook het model en uw persoonlijke smaak. Sommige kleuren staan mooier op een modern jacht of motorboot, anderen passen beter bij het karakter van een ouder schip of een sloep.

Via onze offerte aanvraag kunt u een sample aanvragen van de kleuren die u aanspreken.

Bepaal de lay-out van uw dek

Er zijn verschillende ontwerpen om een dek te leggen. Welke vorm u kiest hangt af van uw smaak en de stijl die bij uw boot past. De kunststof teak planken worden op een rol van 10 en 20 meter geproduceerd. Daarmee kunnen mooie lange lijnen worden gevormd op het dek.

Het voordek kan in de volgende stijlen worden gelegd:

 • Gebogen met visgraat, met of zonder lijfhout rond luiken en de contour van het schip;
 • Recht met plank, met of zonder lijfhout rond luiken en de contour van het schip;

In de Dekdesigner kunt u de verschillende opties voor het voordek uitproberen. Denk bij het monteren van het kunststof teak ook aan gebruik op traptreden, zwemplatform, banken en tafels en het bovendek. Topdek 2G kunststof teak is ook geschikt voor het gebruik in een badkamer of als dek bij een zwembad.

Sjablonen maken voor de renovatie van uw dek

Bij het op maat maken van de panelen is het belangrijk dat u nauwkeurige sjablonen maakt. Dat kan met behulp van bestaande tekeningen van de boot, maar vaak zijn die niet beschikbaar. Dan moet u deze zelf maken. Dit is een optie als u de panelen wilt bestellen bij de dealer en deze zelf gaat plaatsen. Als u hiermee veel ervaring heeft, is dit een prima optie, maar geen garantie voor een perfecte montage. Een foutje in het sjabloon is snel gemaakt. Overleg met de dealer hoe u tekeningen of sjablonen moet aanleveren. Hij kan op basis hiervan een offerte geven voor het maken van de panelen. U kunt bij hem ook terecht voor materialen voor de montage en het onderhoud van Topdek 2G kunststof teak.

4 fasen van het plaatsen van Topdek Kunststof Teak bij renoveren van scheepsdek

 

Schakel een vakman in voor de renovatie van uw scheepsdek

Veel booteigenaren kiezen ervoor dit vakwerk door de dealer te laten verzorgen. Zo weet u zeker dat er nauwkeurig wordt gemeten. Tijdens een gesprek met de dealer kunt u precies aangeven wat uw wensen zijn. Daarna ontvangt u een advies met offerte. Op de website van de dealer staan vaak projecten die hij eerder heeft uitgevoerd. Ook op onze website kunt u projecten vinden om u te inspireren.

Topdek heeft haar dealers uitgekozen op hun vakmanschap in de scheepsbouw. Elk van hen heeft een gedegen training gevolgd voor het leggen van Topdek 2G kunststof teak. Zij hebben veel ervaring met het maken van dekken. Voor het plaatsen wordt het oude materiaal zorgvuldig verwijderd. De kunststof teakdek legger prepareert de ondergrond voor een goede hechting van de kunststof teakhout planken en panelen.

Op basis van de sjablonen worden panelen gemaakt van de kunststof teakhouten planken. Afhankelijk van de grootte van het paneel, monteert de kunststof teakdek legger alleen of met een collega de panelen op het dek. Alles wordt netjes afgemonteerd en waterdicht opgeleverd.