Taal wijzigen

Vijf voordelen van kunststof teak op je dek.

Waarom zou je kiezen voor kunststof? Er zijn minimaal vijf voordelen van kunststof teak op je dek. Als schipper ben je trots op je schip, het dek is jouw eerste visitekaartje .. lees meer.

Vijf voordelen van een Topdek kunststof teak dek

Waarom zou u kiezen voor kunststof? Er zijn minimaal vijf voordelen van kunststof teak op uw dek. Als schipper bent u trots op uw schip, het dek is uw eerste visitekaartje. U geniet van de klassieke lijnen en prachtige details, alles straalt uit dat dit een echt teakhouten dek is, maar u weet beter. De bezoeker stapt op het dek, voelt de authenticiteit van het prachtige houten dek, maar het is geen teak. Een moderne schipper kiest bewust voor de voordelen van een 2e generatie kunststof dek.

Welke vijf voordelen biedt een 2G kunststof Topdek?

We kunnen wel meer dan vijf voordelen van kunststof teak opnoemen, maar de belangrijkste zijn:

  1. Een 2G kunststof dek is voordeliger dan echt teak en is verkrijgbaar in vele kleuren;
  2. Het wordt ambachtelijk gelegd en is nauwelijks te onderscheiden van echt teak;
  3. Het gewicht is lager dan bij alternatieve kunststof dekken, waardoor op brandstof wordt bespaard;
  4. Het synthetische 2G dek is duurzaam, waterdicht en UV- en zoutwater bestendig;
  5. Topdek 2G is makkelijk in het onderhoud.

Voordelig en veel keuze

Een van de vijf voordelen is de prijs en de grote keuze in kleur. Topdek 2G heeft een authentieke uitstraling door de houtnerf en de kleurverschillen die ook zichtbaar zijn in echt hout. Het materiaal is verkrijgbaar in twaalf kleurencombinaties, van nieuw tot verweerd. Het prijsverschil van kunststof dek-planken is groot in vergelijking met het schaarse teakhout dat op speciale plantage wordt kweekt.

Ambachtelijk kunststof teakdek

Het maken van een kunststof dek vergt dezelfde handelingen als dat van een houten dek. Met behulp van een mal worden de planken op maat gemaakt en aan elkaar bevestigd via vinyllastechniek, waardoor deze verbindingen steviger zijn dan wanneer lijm wordt gebruikt. Het PVC-materiaal laat zich perfect verwerken tot karakteristieke gebogen lijnen met lijfhout en visgraat of een rechte lay-out zonder lijfhout, als u de boot een modernere uitstraling wilt geven.

Topdek 2G is niet alleen voor nieuwbouw schepen, maar ook een perfecte oplossing als u een scheepsdek wilt renoveren.  Het materiaal wordt vakkundig op het schip gelijmd, netjes waterdicht afgewerkt en eventueel voorzien van stootranden. Tenslotte wordt het dek opgeschuurd, waardoor de nerven prachtig worden geaccentueerd. Het materiaal krijgt een natuurgetrouwe teakhouten uitstraling, een lust voor het oog.

Lager in gewicht

Topdek 2G is wel 32% lichter van gewicht dan vergelijkbaar (1G) synthetisch dek materiaal, waardoor aanzienlijk wordt bespaard op brandstof. Het materiaal is een uitstekende keuze voor performance-jachten, powerboten en passagiersschepen met meerdere dekken, maar ook voor zeiljachten, sloepen of motorjachten.

Duurzaam Topdek

Door het lage gewicht behoort Topdek 2G bij de top van duurzaamste teakhouten dek vervangers. Bij de productie van Topdek 2G wordt gebruik gemaakt van ftalaatvrije weekmakers, het product voldoet aan de richtlijnen van REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals). Bovendien is het product 100% recyclebaar.

Doordat het waterdicht wordt geplaatst en zowel UV- als zoutwater bestendig is, kunt u jarenlang zorgeloos zeilen. Mocht er een kleine beschadiging komen, dan is dit eenvoudig te herstellen.

Makkelijk in onderhoud

Zo komen we bij het laatste grote voordeel van kunststof teakhout, het eenvoudige onderhoud. Want niemand zit te wachten op tijdrovende klussen. Met de sealer wordt het dek beschermd tegen vuil, het is daardoor makkelijker te verwijderen. Voor het verwijderen van vuil gebruik je de Topdek Kunststof Teak Cleaner. Dit is een multifunctioneel biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat op een veilige en efficiënte manier alle afwasbare oppervlakken reinigt. Het reinigingsmiddel tast geen uitgeharde lakken, kunststoffen, rubber, textiel of metalen aan en zorgt dat het oppervlak antistatisch wordt, wat belangrijk is bij het gebruik van elektronische apparatuur, zoals viszoekers en navigatie tools.

Topdek is in 2007 opgericht uit een passie voor watersport. De eerste dekken die wij destijds leverden zijn nog steeds een lust voor het oog en vergen weinig onderhoud. Als distributeur van Topdek 2G kunststof teakdek, werken wij samen met een breed netwerk van dealers en gerenommeerde scheepsbouwers die het dek vakkundig plaatsen.