Taal wijzigen

Vieze strepen op uw dek?

Ergert u zich aan vieze strepen op het dek? Vooral in de kuip komen strepen meestal van rubberzolen onder de schoenen. Ook zolen die gemaakt zijn van hergebruikte materialen, kunnen […]

zwarte strepen op je dek

Ergert u zich aan vieze strepen op het dek? Vooral in de kuip komen strepen meestal van rubberzolen onder de schoenen. Ook zolen die gemaakt zijn van hergebruikte materialen, kunnen vervelende strepen afgeven als er rubber in is verwerkt.

Hoe kunt u vieze strepen op je dek verwijderen?

Een synthetisch teakdek is eenvoudig in onderhoud. Een van de vele reden waarom dit materiaal zo vaak wordt toegepast op zeiljachten en boten die veel gebruikt worden. Zeker als u regelmatig mensen mee neemt op een tochtje over het water, heeft u niet in de hand met welke schoenen er op uw dek wordt gelopen, met als gevolg dat er vooral in de kuip vieze strepen ontstaan. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kunt u Topdek Kunststof Teak Cleaner gebruiken. Het is direct vanuit de fles te gebruiken. Met een borstel of een synthetisch schuursponsje kunt u de vlek wegpoetsen. Houd er wel rekening mee, dat als het dek een tijd niet is gereinigd er kleurverschil zal zijn. Het is dan goed om het gehele oppervlak te reinigen. Het dek is dan weer als nieuw.

Als het niet lukt om een hardnekkige vlek met de cleaner te verwijderen, dan is er een andere effectieve oplossing. Schuur de vlek weg met schuurpapier korrel 40 in de richting van de nerf.  Dit werkt het prettigste en geeft snel het gewenste resultaat.

Voor en na gebruik Topdek Kunststof Teak Cleaner

Dek beschermen tegen vuil

Is uw synthetische teakdek helemaal ‘spik en span’ schoon, dan is het verstandig om hem te beschermen tegen vuil. Dat doet u met Topdek Kunststof Teak Sealer. Breng voor een optimale bescherming twee lagen Kunststof Teak Sealer aan op het oppervlak. Per ongeluk wijn morsen of een olijfje laten vallen, als u gezellig op het dek zit te borrelen met vrienden, is dan niet langer een probleem. En ook die zwarte strepen van schoenzolen op uw dek verwijdert u makkelijker.