Taal wijzigen

Waarom zou u kiezen voor synthetisch teakdek? Er zijn minimaal vijf voordelen van synthetisch teak op uw dek. Als schipper bent u trots op uw schip en een mooi dek. De klassieke lijnen en prachtige details stralen uit dat dit een echt teakhouten dek is, maar u weet beter. U voelt de authenticiteit van een prachtige houten dek, maar het is geen teakhout. Een moderne schipper kiest bewust voor de voordelen van een 2e generatie synthetisch teakhout.

Welke vijf voordelen biedt een 2G synthetisch teakdek?

We kunnen wel meer dan vijf voordelen van synthetisch teak opnoemen, maar de belangrijkste zijn:

  • Een 2G synthetisch teakdek is voordeliger dan echt teakhouten dek en is verkrijgbaar in vele kleuren;
  • Het wordt ambachtelijk gelegd en is nauwelijks te onderscheiden van echt teak;
  • Het gewicht is lager dan bij alternatieve kunststof dekken, waardoor op brandstof wordt bespaard;
  • Het synthetische 2G dek is duurzaam, waterdicht en UV- en zoutwater bestendig;
  • Topdek 2G is makkelijk in het onderhoud.

Voordelig en veel keuze

Een van de vijf voordelen is de prijs en de grote keuze in kleur. Topdek 2G heeft een authentieke uitstraling. De houtnerf en de kleurverschillen die je in echt hout ziet, komen ook voor in de synthetische dekplanken. Het materiaal is verkrijgbaar in twaalf kleurencombinaties, van nieuw tot verweerd. Synthetische dekplanken is snel leverbaar,  in tegenstelling tot teakhout dat op speciale plantage wordt kweekt en voorzien moet zijn van een speciaal keurmerk.

Ambachtelijk synthetisch teakdek

Het maken van een synthetisch dek vraagt dezelfde vaktechnische handelingen als dat van een houten dek. Alle planken worden op maat gemaakt met behulp van een mal. Daarna worden alle delen aan elkaar bevestigd via vinyllastechniek. Deze verbindingen zijn daardoor steviger dan wanneer lijm wordt gebruikt en bovendien waterdicht. Het PVC-materiaal laat zich perfect verwerken tot karakteristieke gebogen lijnen met lijfhout en visgraat of een rechte lay-out zonder lijfhout, als u de boot een modernere uitstraling wilt geven. Het materiaal wordt vakkundig op het schip gelijmd, netjes waterdicht afgewerkt en eventueel voorzien van stootranden. Tenslotte wordt het dek opgeschuurd, waardoor de nerven prachtig worden geaccentueerd. Het materiaal krijgt een natuurgetrouwe teakhouten uitstraling, een lust voor het oog.

Topdek 2G is niet alleen voor nieuwbouw schepen, maar ook een perfecte oplossing als u een scheepsdek wilt renoveren.

Lager in gewicht

Topdek 2G is wel 32% lichter van gewicht dan vergelijkbaar (1G) kunststof dek materiaal, waardoor aanzienlijk wordt bespaard op brandstof. Het materiaal is een uitstekende keuze voor performance-jachten, powerboten en passagiersschepen met meerdere dekken, maar ook voor zeiljachten, sloepen of motorjachten.

Duurzaam Topdek

Door het lage gewicht behoort Topdek 2G bij de top van duurzaamste teakhouten dek vervangers. Bij de productie van Topdek 2G wordt gebruik gemaakt van ftalaatvrije weekmakers, het product voldoet aan de richtlijnen van REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals). Bovendien is het product 100% recyclebaar.

Doordat het waterdicht wordt geplaatst en zowel UV- als zoutwater bestendig is, kunt u jarenlang zorgeloos zeilen. Mocht er een kleine beschadiging komen, dan is dit eenvoudig te herstellen.

Makkelijk in onderhoud

Een grote voordeel van synthetisch teakhout is het eenvoudige onderhoud. Niemand zit te wachten op tijdrovende klussen. Met de sealer beschermt u het dek tegen vuil, het is daardoor makkelijker te verwijderen. Voor het verwijderen van vuil gebruikt u de Topdek Kunststof Teak Cleaner. Dit is een multifunctioneel biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat op een veilige en efficiënte manier alle afwasbare oppervlakken reinigt. Het reinigingsmiddel tast geen uitgeharde lakken, kunststoffen, rubber, textiel of metalen aan en zorgt dat het oppervlak antistatisch wordt, wat belangrijk is bij het gebruik van elektronische apparatuur, zoals viszoekers en navigatie tools.

Topdek is opgericht in 2007 uit een passie voor watersport. De eerste dekken die destijds zijn geleverd, zijn nog steeds een lust voor het oog en vergen weinig onderhoud. Als distributeur van Topdek 2G synthetisch teakdek, werken wij samen met een breed netwerk van dealers en gerenommeerde scheepsbouwers die het dek vakkundig plaatsen.