Taal wijzigen

Over Topdek Alternateak

Topdek is in 2007 ontstaan vanuit passie voor de watersport. De passie voor boten zat altijd al in het bloed van eigenaar Rames Rens, die samen met René van Veen het eigenaren duo vormt van Topdek. Boten vergen onderhoud en toen de boot van Ramses ouders toe was aan een nieuw teakdek, bleek dat de vervanging met echt teakhout een flinke kostenpost was. Ramses zocht daarom naar een alternatief voor het toen al dure en schaarse teakhout.

Kunststof teak, een alternatief product

Ramses hoorde in zijn zoektocht naar een betaalbare oplossing dat kunststof een goed alternatief was, er waren verschillende opties op de markt. Na grondig onderzoek kwam hij terecht bij een hoogstaande Engelse fabrikant met een lange solide historie. Deze fabrikant produceerde een fraai kunststof alternatief, het materiaal werd besteld en het dek gelegd. De kwaliteit van de montage van het nieuwe dek liet helaas te wensen over. Het monteren van een kunststof dek is zeer specialistische werk, daarom is het belangrijk dat het gedaan wordt door vakbekwame mensen.

Na rechtstreeks contact met de fabrikant en een bezoek aan het gefabriceerde dek was Ramses overtuigd van de kwaliteit van het product. Hij wist dat de montage in Nederland beter moest kunnen. Het idee ontstond om zelf de distributie te gaan doen en een vakbekwaam dealernetwerk op te zetten.

Topdek gaat van start en groeit door

Topdek was geboren en het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie. Er is een samenwerking ontstaan met een netwerk van jachtbouwers en dealers. Mede door de schaarste en de prijs van echt teakhout heeft het gebruik van synthetische dekken een vlucht genomen. Steeds meer scheepsbouwers en eigenaren zien de voordelen in van het product. Het dealernetwerk van Topdek blijft dan ook groeien.

De geschiedenis van Topdek

  • 2007 Topdek van start met de 1e generatie product
  • 2009 Uitbreiding kunststof teakdek profielen.
  • 2011 Topdek verhuist naar nieuwe locatie inclusief showroom en groter magazijn.
  • 2012 Stootranden en potdeksels beschikbaar in diverse afmetingen en kleuren.
  • 2013 Het kunststof teak in meerdere fraaie kleuren leverbaar en uitbreiding dealernetwerk.
  • 2015 Nieuwe kleuren en meerdere profielen.
  • 2016 2G: Koeler, lichter en houtnerven effect zijn toegevoegd
  • 2017 Al 10 jaar uw totaalleverancier
  • 2019 Uitbreiding naar meerdere landen, waaronder Duitsland
  • 2022 Met 15 jaar ervaring in kunststof dekken zijn wij een partner met toegevoegde waarde

Onderdeel van: