Taal wijzigen

Het tweede generatie PVC teakdek wordt met de hoogste kwaliteit geproduceerd. De uitstekende antislip eigenschap zorgt voor een veilige omgeving op uw boot, maar het grootste voordeel ten opzichte van zijn 1e generatie voorganger is dat het product cooler, lichter en natuurgetrouwer is.

De temperatuur van het materiaal, is ca. 30% koeler en daardoor een uitstekend product in een warmer klimaat. Daarnaast is het kunststof dek materiaal ca. 32% lichter in gewicht. De eerste generatie heeft een gewicht van ongeveer 6 kg per m2 terwijl de tweede generatie circa 4 kg weegt per m2. De gewichtsbesparing zorgt voor een hogere snelheid en lager brandstof gebruik.

Topdek 2G panelen

Topdek 2G en zijn unieke fabricagetechniek

Topdek 2G wordt gefabriceerd met state-of-the-art technologie. In de fabriek wordt gebruik gemaakt van geavanceerde extrusietechniek. Dit zorgt voor kleur consistentie van het product en tegelijkertijd ook voor de unieke ongelijkmatige houtnerf effecten die doen denken aan de karaktereigenschappen van teak en andere hout soorten.

Nadat het materiaal uit de machine gehaald is wordt het product opgeschuurd om zo de realistische uitstraling van houtnerven naar voor te brengen. De kleuren aangeboden door Topdek zijn exclusief via onze partners verkrijgbaar.

Het product wordt geleverd in rollen van 20m. Ieder dek is uniek en met vakmanschap samengesteld. Profielen en planken van Topdek worden middels vinyl lassen aan elkaar gelast. Met deze methode is uw dek verzekerd van een stevige verbinding van de planken en een sterk dekpaneel.

Kunststof Teak mogelijkheden
Duurzaam alternatief met natuurlijke teak uitstraling

Duurzamere oplossing

Duurzaamheid is niet meer weg te denken deze tijd. Ook Topdek laat een ecologische voetafdruk achter. Echter met de keuze voor een kunststof teakdek heeft u niet alleen te maken met een lichter product, dat zorgt voor minder brandstof verbruik, u maakt ook gebruik van een duurzamer alternatief dan met een authentiek teakdek.

Het kunststof dek materiaal is een milieuvriendelijker product omdat het minder PVC bevat. Minder weekmakers, REACH compliant (conform EU reglement) en 100% recyclebaar.

Natuurlijke houtnerf

Exclusief via Topdek partners verkrijgbaar

Topdek 2G is exclusief verkrijgbaar via onze distributeurs en dealers. Samen met onze ervaren dealers leveren wij kunststof teakdekken op basis van panelen of full-service.

Zie www.topdek.nl/dealers of voor meer informatie bel met 088-9494550 of mail naar info@topdek.nl.

Vind een dealer in de buurt

2G – De feiten

Specifieke temp. p/deel volume* Warmtegeleiding**
1G Materiaal (Standaard Kunststof Dek)  1.825 MJ/m3K 0.194 W/mK
2G Materiaal 1.245 MJ/m3K 0.143 W/mK

Het 2G materiaal is getest en resulteert in een lagere warmtegeleiding, 26.3% lagere geleiding dan bij de test met het 1G materiaal. In vergelijking tot de dichtheid van beide materialen waarin de 2G een lagere dichtheid en thermische geleiding heeft resulteert dit in 31.8% vermindering van warmte per volume.

* Definitie van Specifieke temp. p/deel volume: The heat required to raise the temperature of the volume unit of a material by one degree. The higher the value, the easier it is to transport heat through the material. For any given “material”, the heat capacity of a body is directly proportional to the amount of “material” it contains (measured in terms of mass volume). Doubling the amount of “material” in a body doubles its heat capacity.

** Definitie van Warmtegeleiding: The rate at which heat passes through a specified material, expressed as the amount of heat that flows per unit time through a unit area with a temperature gradient of one degree per unit distance. Heat transfer occurs at a higher rate across materials of high thermal conductivity than across materials of low thermal conductivity.